Tussenstop Breda.

4 december 2024 - Breda, Nederland

Eindelijk gaat het er dan van komen. Ik ga voor het eerst naar Engeland. Nou ja, naar Londen dus. Het heeft lang op mijn verlanglijstje gestaan omdat er een paar musea zijn die ik graag wil bezoeken. Ik maak de reis samen met mijn broer Eilt. Geert Jan is niet zo van de musea en vindt het prima dat hij niet mee hoeft.

We hebben gekozen voor een vierdaagse busreis van KRAS. Via diverse opstapplekken ver weg van Groningen gaat de reis naar hotel Novotel in Breda. Vanaf daar begint de echte busreis naar Londen. Voor deelnemers uit onze provincie dus niet te doen eigenlijk tenzij iemand je voor dag en dauw naar Utrecht wil brengen. Veel te veel gedoe dus wij hebben gewoon een overnachting geboekt in het hotel in Breda. Morgenvroeg staan we uitgeslapen en na een heerlijk uitgebreid ontbijt (vier sterren hotel dus de verwachtingen zijn hoog gespannen) klaar voor de reis.

Vandaag dus eerst met de boemel naar Groningen. Daar komt Eilt vanuit Veendam ook naar toe en om 10.19 uur stappen we op de intercity naar Rotterdam. In het prachtige stationsgebouw van Rotterdam eten we een Turkse Pizza met friet en frisdrank. Dan stappen we op de intercity naar Breda. Daarna gaan we met de bus naar het hotel. We zijn te vroeg. Inchecken kan vanaf 16.00 uur pas en wij zijn er al om 14.30 uur. In de hotellounge drinken we een lekker kopje koffie en kletsen gezellig bij. We hebben elkaar al een tijdje niet gesproken.

Na het inchecken gaan we naar onze kamer en installeren we ons. Op de kamer kunnen we zelf een kopje thee en/of koffie zetten dat is wel handig. Met een kop thee en een stuk speculaas genieten we van de rust op onze kamer.

10000174581000017457

‘S Avonds gaat Eilt nog een avondwandeling maken naar de Lidl om wat eten en drinken in te slaan voor de busreis van morgen. Ik blijf in het hotel en lees online de krant. Daarna schrijf ik deze blog en Eilt studeert op zijn Frans. Het klinkt al behoorlijk gevorderd. Het meeste versta ik niet.

We gaan op tijd naar bed want morgen moeten we vroeg op voor het ontbijt natuurlijk.

1. Arjen:
    heel veel plezier
    wij zijn met hele gezin geweest net voor Corona.
    jullie erna :)
  2. Dorien:
    4 december 2024
    Een hele fijne (mini) vakantie gewenst samen! Vast prachtig daar nu met de feestdagen voor de deur, Londen vast extra verlicht nu!🎄 geniet ervan!
  3. A Roelfsema:
    4 december 2024
    Leuk hoor, een kleine 60jaar geleden dat wij er met het schip lagen, met de ondergrondse naar Piccadilly circus, een hele belevenis toen voor mij, goeie tijd samen grt Anneke
  4. Geert Jan:
    4 december 2024
    Wat weer een mooi geschreven verhaal. Hele mooie dagen gewenst en doe de groeten aan Eilt.
  5. Phia:
    4 december 2024
    Mooi om daar heen te gaan . Arie en ik zijn met de boot geweest . Waren we hier vandaan ook hele dag onderweg. Was alleen naar Londen. Goede reis en veel plezier.
  6. Elly:
    5 december 2024
    Goedemorgen,
    Jaren geleden ben ik samen met Froukje een aantal dagen in Londen geweest.
    Overweldigend. Geniet van alle indrukken .