Fietsen door de gemeente Roerdalen.
29 juli 2024 - Sint Odilienberg, Nederland
Vandaag gaan de fietsen van de camper. Het is tijd voor een ontdekkingstocht in de omgeving. Deze camperplek heet Roerdalen en zo heet ook de gemeente waar Sint Odiliënberg onder valt. Een kleine gemeente met een aantal dorpen en buurtschappen met grappige namen. We fietsen door een aantal heen zoals Herkenbosch, Melick, Posterholt, Vlodrop, Paarlo en ‘t Reutje. De omgeving is prachtig en erg afwisselend. Bij een mooi hek stappen we af om te kijken wat er achter ligt. Het hek zit op slot en we zien in de bossen een mooi gebouw, een landhuis of een kasteel.
Daarna gaan we op zoek naar de basiliek van de H.H. Wiro, Plechelmus en Otgerus in Sint Odiliënberg. De torens steken boven het dorp uit. De basiliek is romaans en is uit de 11e eeuw. Helaas is de deur op slot. Twee morgens in de week kun je de binnenkant bekijken, maar helaas niet op maandag.
We maken een wandeling rondom de basiliek en kijken op het kerkhof naar de keurige graven. Tegenover de basiliek stroomt de Roer. Het is een snelstromend riviertje en we kijken hoe een aantal suppers zich met de stroom laat meevaren. Er gaat ook een hond mee op de sup en het gaat behoorlijk snel.
Eigenlijk wil ik nog een paar boodschappen halen en volgens Geert Jan zijn navigatie-app is de Aldi drie kilometer fietsen dus daar gaan we naartoe. De route gaat over mooie fietspaden en door een bos waar koeien lopen. Als ik ze wil fotograferen gaan ze er vandoor. Jammer.
Als we bij de Aldi aankomen blijkt het een groot distributiecentrum van de Aldi te zijn. Zucht… Dat begint weer goed met de navigatie.
Geen nood, het is prachtig fietsweer en de omgeving is de moeite waard dus we vervolgen onze fietstocht en vinden uiteindelijk zelfs een Aldi en een Action ook nog. We halen wat boodschappen en fietsen weer richting camperplek, wat nog zes kilometer blijkt te zijn. Al met al hebben we een fietstocht gemaakt van ruim 22 kilometer op deze zonnige en warme dag. Vandaag 28 graden en morgen wordt het nog warmer, maar we klagen niet. Er waait een verkoelend briesje en we zitten bij de camper in de schaduw op het gras. Het is goed toeven hier in Limburg. We blijven nog even.