Van de Jura naar de Vogezen.
11 augustus 2024 - Épinal, Frankrijk
Op deze reis komen we in veel gebergtes. Een leuke afwisseling als je in het vlakke Groningen met haar vergezichten woont. Bekende rivieren ontstaan in de bergen als kleine stroompjes en worden steeds breder. Vandaag rijden we van de hoge Jura naar de Vogezen. Op de heenreis zijn we hier vlakbij op een camperplek geweest. Nu gaan we naar een camping in Epinal. Deze stad ligt aan de Moezel die hier al weer een brede rivier is geworden en ergens in de Vogezen ontstaat. De Moezel stroomt door Frankrijk, Luxemburg en Duitsland, is 544 kilometer lang en mondt uit in de Rijn. Het is best leuk om met de camper de loop van een rivier te volgen. Misschien gaan we dat nog eens doen.
Om half negen vertrekken we al uit Métabief. Het wordt weer een warme dag vandaag. De reis gaat grotendeels over goede wegen waar het niet erg druk is. Zondag dus geen vrachtwagens. De Schenkels zijn vannacht weer thuisgekomen en de Catsburgjes verkassen vandaag naar Parijs. We leggen samen heel wat kilometers af.
Het is net twaalf uur als we aankomen op camping Domaine du Chateau. De camping ligt vlakbij een kasteelruïne kennelijk. We worden vriendelijk verwelkomd bij de receptie en opnieuw is er plek genoeg. Dit lijkt me een echte doorgangscamping en dat blijkt ook wel want in de loop van de middag is het aardig vol met voornamelijk campers. Aan de rand van de camping staan wel veel kleine tentjes lekker onder de bomen. Wij zoeken ook een plek uit op gras en in de schaduw.
Tegenover ons staat een camper uit Nederland met een aanhanger en op die aanhanger nemen ze een MG cabrio mee uit 1952. Zoiets hadden we nog niet eerder gezien. Ook de mini caravan verderop naast ons is bijzonder.
‘s Middags ga ik lekker zwemmen in het zwembadje van de camping waar het water 26 graden is volgens de trotse campingeigenaar. De buitentemperatuur is 32 graden dus zwemmen koelt nog wel af. Na een heerlijke regendouche in het verder oude sanitairgebouw, doe ik nog een wasje en verder niet veel meer. Het kasteel moet maar even tot morgen wachten.

De Jura en de Vogezen zijn prachtige wandelgebieden!