Een regendag in België.

22 februari 2026 - Libramont-Chevigny, België

Vannacht is het gaan regenen en als we vertrekken om tien uur regent het nog steeds. Fijne miezerregen is het. Als Geert Jan de ruitensproeier wil gebruiken komt er niets uit. Vast het slangetje losgegaan. Later maar even naar kijken als het droog is. Als het niet vriest hebben we het niet echt nodig immers. Na een voorspoedige reis over rustige wegen rijden we om elf uur België binnen.

1000038736

Ook hier is het vrij rustig op de weg omdat er op zondag geen vrachtverkeer is. Bij Luik wordt het even spannend want de navigatie zwijgt in alle talen. Een paar jaar geleden zijn we hier vreselijk verdwaald in de stad en dat willen we niet weer meemaken.

1000038737

Luik is een grote stad, maar alles gaat goed ook al twijfelen we soms of we nog wel goed rijden. Waarom moet zo'n vierbaansweg ook dwars door een stad gaan. De route volgt voor een deel de rivier de Maas waar het water snel stroomt. Gelukkig maken we geen fouten en rijden we uiteindelijk de stad weer uit.

1000038738

Het landschap is totaal anders dan in Nederland. De bergen en de snelstromende rivieren kennen wij in ons land niet. Jammer dat het blijft regenen. In de zomer met de zon erbij is het hier prachtig om te rijden. Nu moeten we het doen met wat sombere foto's.

1000038739

We gaan vandaag naar een camperplek van Camping-Car Park. Hiervan zijn er ook een paar in België. Die waar we nu naartoe rijden is vrij nieuw en ligt in de Ardennen. We zijn er nog niet eerder geweest. Om kwart voor één rijden we het terrein op. Er staan twee campers en er kunnen vijftien staan. Het ziet er nieuw en netjes uit. Ruime plaatsen met een ondergrond van steentjes. Op het gras staan lijkt ons niet verstandig in dit natte seizoen.

1000038753

Het is even droog als we aankomen en ik maak een wandelingetje over het terrein. Het ligt bij een sportveld met voetbal- en tennisbanen en je kunt er ook boogschieten denk ik.

1000038750

We staan vlakbij het bos en eigenlijk wil ik wel een wandeling in de bossen maken om aan mijn 3000 stappen te komen. Helaas begint het hard te regenen en dat gaat de hele middag door. Dat wordt geen wandeling. Gelukkig heb ik gisteren bijna 6000 stappen gemaakt dus gemiddeld zit ik nog goed zullen we maar zeggen.

10000387511000038752

1. Anneke:
    22 februari 2026
    Vandaag waren we in Appingedam omdat Lisa gedoopt werft, zo mooie ochtend , met Frank en Marieke, het was vol, Geert Jan was er ook met zijn gezin, kreeg een big hug van die kerel, zo leuk 😄👵🏻
  2. Ina Schenkel:
    22 februari 2026
    Ja ik hoorde het al van Junior. Dienst maar even terugkijken binnenkort.