Miezerregen.
17 augustus 2025 - Borger, Nederland
Vandaag gaan we weer een stukje dichter naar huis. Onze bestemming is de camperplaats Nuuverstee in Borger. Lang geleden, met ons eerste campertje, zijn we hier ook geweest. De plek is daarna nog wat uitgebreid en nu kunnen er vijfendertig campers staan. Het sanitair is behoorlijk luxe en met vloerverwarming. Er is een klein restaurant bijgekomen waar je wat kunt drinken of op bestelling wat kunt eten.
Nuuverstee is een uur rijden vanaf Holten. Het is erg rustig op de weg deze zondag totdat we op de Hunebed Highway komen, de N34. Vanaf de andere kant komen ons heel veel auto’s met caravan tegemoet rijden. Die caravans hebben de meest gekke kleuren en zien er niet uit. Bij sommigen krijg ik echt het gevoel dat ze eigenlijk de weg niet op zouden moeten. Waarschijnlijk zijn het bezoekers van het Boerenrockfestival in Drouwenermond. Op RTV-Noord heb ik een filmpje gezien waarop de meest vreemde caravans het festivalterrein kwamen oprijden. Hoe gekker, hoe mooier natuurlijk.
Als we onderweg zijn begint het zachtjes te regenen en af en toe ook wat harder. Ik check Buienradar nog eens, maar er wordt echt geen regen verwacht. Die zitten er weer goed naast want het blijft vrijwel de hele middag regenen. Dat wordt dus binnen zitten en verder lezen in mijn mooie boek. Niet dus. Mijn e-reader heeft besloten om ermee op te houden. Geert Jan probeert er van alles mee en uiteindelijk start hij wel weer op, maar al mijn boeken zijn weg. Daar baal ik behoorlijk van want er stonden zeker dertig boeken op waaronder het rapport van de parlementaire enquête commissie: “Groningers boven gas.” Dan maar puzzelen vanmiddag. Die boeken staan misschien nog thuis op de laptop.
Tussen de buien door maak ik een wandeling over het camperterrein. Er is een mooie fietsenstalling en daar zet ik onze fietsen in. Lekker droog en achter slot. Met een toegangscode gaat de deur open.
Achter op het terrein is nu ook een openlucht fitness met mooie apparaten. Normaal gesproken maak ik daar wel even een rondje op, maar nu is alles nat dus dat gaan we niet doen.
Bij de receptie staat een boekenkast en daar vis ik een boek uit dat ik nog niet heb gelezen. Zo kom ik de avond wel door. Morgen wordt het beter weer volgens de verwachting. Daar gaan we dan maar vanuit. Hier rond Borger zijn prachtige fietsroutes.