Oude schepen kijken.

15 juli 2025 - Dordrecht, Nederland

Ons kampeer veldje wordt steeds gezelliger. Het staat nu weer helemaal vol. We zijn er zelfs al achter gekomen dat we met onze naaste buren gezamenlijke kennissen hebben. Nog even en we blijken familie te zijn. We moeten nu echt weg :-)

Vanmiddag gaan we het centrum van Dordrecht onveilig maken. Eerst bezoeken we de ANWB winkel. Daarna gaan we naar de C&A. Daar is Geert Jan de klos. Hij moet spijkerbroeken passen. Gelukkig vinden we al gauw de goede maat. Ook weer geregeld.

We fietsen naar de haven waar het historisch erfgoed op het gebied van binnenvaartschepen aangemeerd ligt. Er liggen prachtige exemplaren bij.

10000291601000029162

Een stoomsleepboot is wel heel bijzonder. Hij ziet er prachtig uit en is heel goed onderhouden. Het koper blinkt ons tegemoet.

1000029165100002916610000291701000029168

In de haven zijn een paar jongens levensgevaarlijke toeren aan het uithalen boven het water. Gelukkig gaat het goed.

1000029163

De stadsbrouwerij van Heineken staat hier ook en daar wordt nog steeds bier gebrouwen. Heerlijk bier in vier verschillende smaken volgens de website. Het speciale “Schapenkopje” bier van Dordrecht wordt hier ook gebrouwen.

1000029169

We fietsen terug naar de camper om onze aankopen te droppen en dan gaan we naar restaurant Verhage. Daar gaan we lekker eten als afsluiting van deze korte vakantie. Terwijl we daar zitten begint het te regenen. Tussen de buien door fietsen we terug naar de camping. Als we er net zijn begint het weer te regenen. Na een tijdje breekt de zon weer door. We zetten de fietsen alvast op de camper. Als de luifel opgedroogd is vegen we hem schoon en rollen we hem op. Alles al weer klaar voor ons vertrek morgenvroeg.