Het altijd gezellige Honfleur.
3 september 2024 - Honfleur, Frankrijk
Vanaf huis hebben we al een plant mee op reis namelijk onze Amaryllis. In december vorig jaar gekregen van onze buren dus hij is ook meegeweest naar Spanje begin dit jaar. Daarna heeft Geert Jan de bol als project bewaard in de garage en een paar weken geleden kwamen er groene bladeren uit. Om er goed voor te kunnen zorgen moest hij mee op reis. Helaas zitten er heel veel kleine vliegjes in dus we hebben afscheid genomen van het project. Vanmorgen voordat we vertrokken hebben we de plant met mooie pot stiekem op de tafel gezet bij onze overbuurvrouw op de camping. Ze zal vast heel verrast zijn met zo’n mooi kado en er goed voor zorgen.
Wij gaan vandaag naar Honfleur onze vaste stop op weg naar Bretagne. De route van vandaag gaat nog steeds niet over tolwegen en is daarom voor een deel nieuw voor ons. Uiteraard verzanden we ook weer op veel te smalle straten voor een camper. Hoe is het toch elke keer weer mogelijk?
Uiteindelijk luisteren we maar niet meer naar de navigatie en volgen we de borden naar Le Havre en de Pont de Brotonne dan komen we er ook wel. Het landschap rondom ons is mooi en we schieten nu lekker op.
We zijn om tien uur vertrokken en om half één staan we op de grote camperplek van Honfleur. De nieuwe automatische toegang is eindelijk klaar en we rijden naar de slagboom, trekken een ticket en kunnen een plek opzoeken. We gaan nu eens linksom en aan het begin staan. Mooi op een hoek en met stroom gelukkig. Er zijn hier 240 plekken en iets minder stroompunten. Eerst fietsen we naar de Lidl om boodschappen te halen. Het parkeerterrein van de winkel is sinds kort verboden voor campers. Begrijpelijk want het is niet erg groot.
Na een korte rust wandelen we naar het prachtige, altijd gezellige Honfleur. Eerst gaan we even kijken bij het reuzenrad en daarna gaan we op het bankje bij de draaimolen zitten. Dit zijn toch wel de bekende plekken voor ons. Toen we hier in december vorig jaar waren hebben we ze gemist. In de winter worden ze afgebroken namelijk.
Hierna gaan we op ons favoriete adres een ijsje halen. Nou zeg maar ijs, drie beste bollen overheerlijk ambachtelijk gemaakt ijs. Op het muurtje bij het water zoeken we een plekje uit om er even goed voor te gaan zitten.
Na het lekkere ijsje gaan we nog even in de oude kerk zitten. Dit gebouw werd eerst gebruikt als kerk en daarna als een soort bedrijfsverzamelgebouw en nu is het al weer een paar jaar een kerk en dat is mooi. Als we binnenlopen wordt er live gezongen met orgelbegeleiding. Ik heb een video gemaakt van het interieur met orgelspel als begeleiding.
Het is behoorlijk druk in Honfleur. Hier is het seizoen nog niet afgelopen. Rivierboten en tourbussen vol toeristen doen de stad nog aan. We zien Belgische en Italiaanse kentekens en natuurlijk Franse. We horen heel veel talen om ons heen. Hier kun je wel uren zitten en genieten van alles om je heen.
Het grijze legioen is op pad in september. We zien het ook op de camperplekken. Zelfs deze grote is in de loop van de middag al vol. Toen het nog vrij oprijden was kwamen de campers tot diep in de nacht binnenrijden en werden ze overal maar neergezet. Met dit nieuwe systeem is dat nu onmogelijk gelukkig. Vol is vol en dan gaat de slagboom niet meer omhoog. Dat zorgt voor een heerlijke rust op het terrein.

De grijsharigen onder ons trekken nu de wijde wereld in.
Vertrouwde omgeving voor jullie met een Lidl en heerlijk ijs.
Wat wil een mens nog meer.