Afscheid van de zee voor nu.

11 februari 2025 - Bray-Dunes, Frankrijk

Vandaag gaan we onze laatste etappe in Frankrijk rijden. Van Honfleur naar Bray-Dunes. De rit begint met de beklimming van de prachtige Pont de Normandie. Helaas is het opnieuw een sombere dag met miezerige regen en van het uitzicht vanaf de brug is niet veel te zien. Ik maak wel een paar foto’s. Deze brug gaat over de rivier de Seine. Een paar jaar geleden hebben we met een boot een tocht onder de brug door gemaakt vanaf Honfleur. Dan zie je nog beter hoe geweldig mooi en hoog hij is.

100002336010000233611000023363

Het is een lange route vandaag, maar er is niet veel verkeer en de tocht gaat voorspoedig. Om half twee rijden we de camperplek op. Dit is een prachtige camperplek en in het hoogseizoen is het er vrijwel altijd vol. Nu zijn er van de achttien plekken nog acht vrij. De camperplek ligt maar twee kilometer van de Belgische grens en vlak bij zee. Als het ‘s middags even droog wordt maken we een wandeling naar het strand.

1000023374

Tot onze verbazing ligt er overal in de straten en op de strandboulevard zand. De mensen van de gemeente zijn nog steeds bezig met het aan de kant vegen. Waarschijnlijk is er een beste storm geweest of een hele hoge stormvloed. Aan een muurtje kunnen we aflezen dat er wel dertig centimeter zand heeft gelegen op de boulevard.

10000233721000023373

Het is best wel fris dus na een laatste groet en een tot gauw aan de zee wandelen we door het dorpje terug naar de camper. Als alles morgen goed gaat liggen we morgenavond weer thuis in bed. Vandaag dus voor de laatste keer van deze reis koken en slapen in de camper.

1. Phia:
    11 februari 2025
    Goede reis naar huis. Genoten van de verslagen.
  2. Elly:
    11 februari 2025
    Goede reis morgen. Wees voorzichtig.
    Dank voor de mooie verhalen.
    Tot gauw.😘
  3. Jan van Heerde:
    12 februari 2025
    Goede reis. Rij voorzichtig. Tot ziens. Bedankt dat je de belevenissen met ons wilde delen.Groetjes Jan en Ria