Toch over Antwerpen.
9 mei 2026 - Oudenbosch, Nederland
Het is pas kwart voor negen als we door de slagboom rijden van Camping-CAR Park Calais. Dat moet haast wel een nieuw record zijn. Het belooft weer een prachtige dag te worden. De loosplekken zijn hier buiten de slagboom en er zijn er vier en dat mag ook wel bij zo'n grote camperplek. Hoewel, bij de minstens twee keer zo grote camperplek in Honfleur zijn maar twee loosplekken, daar staan dan ook vrijwel altijd campers in de file op elkaar te wachten. Hier niet. Geert Jan heeft zijn vrijwel dagelijkse klus er snel weer opzitten en dan kunnen we op weg.
De eerste stop is bij een tankstation van Total Energies. Daar kost de diesel maar € 2, 03 per liter. Deze actieprijs willen we niet missen dus we voeren het adres in in ons navigatiesysteem. Als de navigatie ons er naartoe brengt is er nergens een tankstation te bekennen. Dat is ons al vaker overkomen. Een eindje verderop is wel een tankstation van een andere aanbieder en daar is de prijs € 2,088. De limiet is € 130,00 per tankbeurt dus voltanken lukt niet, maar de volgende Camperplek gaan we hiermee ruimschoots halen. Het is de bedoeling dat we over Terneuzen gaan rijden en niet over Antwerpen. De navigatie denkt er kennelijk anders over want we komen toch op de route naar Antwerpen terecht. Het is niet de gebruikelijke route, maar eentje die door de liefkenshoektunnel gaat en daar moeten we € 6,20 tol voor betalen.Daarvoor gaan we uiteindelijk door drie tunnels.
We gaan naar camperplaats Het Oude Bossche Veld in Oudenbosch. De weg er naartoe ligt eruit dus via een omweg komen we rond half één aan. Er is gelukkig nog een plekje vrij. Op deze mooie en complete camperplek zijn we al vaker geweest. We vullen het aanmeldformulier in en besluiten om het zonder stroom te doen. Dat scheelt acht euro en met dit mooie weer levert ons zonnepaneel genoeg stroom op om de accu's op peil te houden. De mooie Citroën Traction Avant van de eigenaar van de Camperplek staat klaar voor een ritje en ik maak snel een foto. Mooie auto.
We staan op een heerlijk plekje met zon en schaduw en we blijven bij de camper vanmiddag. Lekker luieren en lezen en hier en daar een praatje maken, verder niet veel. Morgen wacht ons weer een lange rit.