Terug in Amiens.
6 mei 2026 - Amiens, Frankrijk
We hebben op de route van vandaag weer door een mooi, groen en bergachtig deel van Frankrijk gereden. Eerst vanaf Honfleur natuurlijk over de Pont de Normandië en de andere brug die daar ligt. Tussen beide bruggen moet je tol betalen. Geen idee hoeveel, maar dat zien we wel als we de afrekening van ons tolkastje krijgen aan het eind van de maand.
Ons doel is de camping bij Amiens. We zijn hier eerder geweest namelijk in september 2019 met de vorige camper. Dat was toen tijdens de eerste reis met die camper. In die tijd schreef ik mijn verslagen nog in een schrift en het is heel leuk om dat nog eens terug te lezen. Toen en nu weer gingen we naar Amiens om de schitterende kathedraal te bekijken. Vanaf deze camping loopt er een fietspad naar het centrum van de stad.
Om half twaalf zijn we al bij de camping, maar inchecken kan pas vanaf twaalf uur. We parkeren de camper en wandelen over het terrein. We vinden nummer 92 en nummer 3 wel mooi en als het twaalf uur is vragen we om één van deze plekken. Ze blijken alletwee gereserveerd te zijn. Gelukkig is er nog een andere plek zonder bomen en daar zetten we de camper neer. Op nummer 108, bovenop de molshopen. Sorry Franse mollen. Deze camping wordt door heel veel Nederlanders gebruikt als tussenstop van en naar Nederland. Er komen serieus tientallen Nederlandse campers en caravans binnenrijden in de loop van de middag.
Als ik een lekkere kop Wiener Melange voor mezelf wil maken kom ik erachter dat er geen nieuwe voorraad meer is. Alles opgedronken. Vlakbij de camping is een Intermarche dus daar maar even naartoe gefietst. Wat ik zoek is er niet en heb ik in Frankrijk nog nooit gevonden trouwens. Dan maar een alternatief. Deze smaakt ook wel goed.
Op weg naar de supermarkt komen we langs een kasteel. Het staat leeg en is te huur volgens een bord. Een kasteel in Frankrijk, wie wil dat nou niet.
Het is vandaag droog gebleven en af en toe laat de zon zich zien, maar de wind is koud. We kruipen aan het eind van de middag lekker in de camper. Kacheltje aan en deuren dicht. Morgen fietsen we naar de stad.