Een survivaltocht door het bos.

16 mei 2024 - Thomasburg, Duitsland

En weer worden we wakker onder een stralend blauwe hemel met daarin een heldere zon. Het is al vroeg lekker buiten dus we zetten de stoelen en de tafel op ons mooie ruime grasveldje. We beginnen de dag met een ontbijt bestaande uit zelf afgebakken kaiserbroodjes en een gekookt eitje. Daarbij hoort natuurlijk Schwartzwalder Schinken gekocht bij de Lidl want die is het lekkerst volgens Geert Jan. Voor mij hoort daar dan nog een groot glas verse gemberthee bij. Heerlijk genieten op de vroege morgen.

1000011173

We halen de fietsen van de camper want we gaan een fietstocht maken naar de plaats Bleckede. Volgens de ene navigatie is het elf kilometer fietsen en volgens de andere zeventien. We gaan het zien. Op de navigatie ergens naartoe gaan is, zeker in het buitenland, altijd weer een avontuur. Je neemt heel snel net de verkeerde afslag of de slechte route. Vandaag belanden we dus op een zanderig pad door een heel groot bos. Fietsen door het zand is niet te doen dus het is veel op- en afstappen en lopen. Het pad is ook nog heuvelig en door de harde wind liggen er veel takken. We nemen in het bos ook nog een verkeerde afslag en ik heb het idee dat we weer eens aan het verdwalen zijn.

10000111741000011175

Geert Jan en zijn navigatie-apps, echt soms kan ik ze samen wel iets aandoen. En ik houd niet eens van het bos. Eén boom is oké, twee of drie trek ik ook nog wel, maar dan is het wat mij betreft wel klaar. Je kunt niet ver om je heen kijken en er zijn altijd onverklaarbare geluiden. Geef mij maar de zee of een meer en ruime, open landschappen. Als we drie kilometer hebben gekluund komt er eindelijk een verharde weg. In Bleckede fietsen we eerst naar het pontje over de Elbe. Het pontje vaart net weer weg.

1000011185

Aan de oever van de rivier staan mooie futuristische ligstoelen die ik onmiddellijk ga uitproberen. Even bijkomen van de survival door het bos. Ze draaien in de wind en Geert Jan geeft de stoel nog even een extra slinger zodat ik er helemaal draaierig van word.

10000111861000011187

Bij een bakkerij gaan we een kopje koffie drinken met iets lekkers erbij. We fietsen door het centrum van het plaatsje en kijken bij een paar winkels. Daarna fietsen we over een fatsoenlijk fietspad terug naar de camping. Toch weer ruim dertig kilometer op de teller. Aan het einde van de middag komen er steeds meer wolken in de lucht. Het weer gaat omslaan de komende dagen.

1000011188

1. A Roelfsema:
    17 mei 2024
    Leuk weer, en wat die bossen betreft!!! Begrijp ik helemaal, daarom heb ik Groningen ook veel liever dan Drenthe, al die bossen, geef mij de ruimte maar!!! 🌺🌺