In het Brabantse land.
21 april 2026 - Wouw, Nederland
Ook vandaag gaan we weer vroeg op pad. De lucht is blauw en de zon staat stralend aan de hemel na een koude nacht. Om negen uur rijden we deze mooie Camperplek af. Ik heb maar één minpuntje en dat is het lawaai van de drukke weg die er vlak langs loopt. De volgende Camperplek ligt in Brabant vlakbij de grens met België. Ook hier zijn we nog niet eerder geweest. De rit verloopt voorspoedig en om kwart voor twaalf zijn we op de plaats van bestemming. Bij de laatste afslag gaat het fout, we slaan te vroeg af en rijden over een hobbelig kleipad vol diepe kuilen in een wolk van zand en stof naar camperplaats Het Beekdal in Wouw.
Wat het eerst opvalt is de prachtige kastanjeboom midden op het veld. De boom staat hier al in volle bloei terwijl bij ons in het noorden de bomen net beginnen uit te botten.
Er komt een man aanlopen die hier in zijn camper heeft overwinterd en al negen jaar in de camper woont. Dat zou mij iets te lang zijn. Later komt de eigenaar van de Camperplek ook nog langs om zich voor te stellen en een praatje te maken. Ook dit is een prachtige plek naast een wijngaard en tussen de landerijen. Er is een informatiehuisje en als we daar gaan kijken zien we bij de te lenen boeken bovenop de stapel een boek van Leida liggen. Wat is het toch een kleine wereld.
’s Middags pakken we de fiets weer en we fietsen eerst naar Beltmolen De Arend. Dit is een mooie ronde stenen molen en vandaag draait hij er stevig op los in de wind. Prachtig om te zien en ook een beetje eng want het piept en kraakt wel. Ik heb er een filmpje van gemaakt en de spreuk aan het eind van het filmpje is top. Kijk maar even bij Video’s.
Hierna fietsen we naar de restanten van wat ooit een waterburcht is geweest en nu een archeologische rijksmonument is. Er staat een verbodsbord dat nieuw voor mij is.
Hier en daar zijn nog wat originele dingen te zien zoals een kanon en waterputten en de contouren zijn herkenbaar gemaakt. We kijken en wandelen wat rond en fietsen dan terug naar het dorp.
Ook hier staat natuurlijk een hele grote katholieke kerk, maar daar gaan we niet naar binnen. Dit dorp heeft rond de 5000 inwoners en dan zo’n kerkgebouw. Ik vraag me af hoeveel mensen daar nog bij de mis zitten.
Terug op de Camperplek zijn er nog wat campers bijgekomen en we staan nu met zeven campers. De vriendelijke eigenaar komt een envelop brengen met daarin een inschrijfformulier en hoe te betalen. Hij vraagt of hij vanavond nog met koffie langs moet komen, maar wij drinken ‘s avonds geen koffie. Wel heel gastvrij natuurlijk.
Elly:22 april 2026Wauw dat ziet er mooi uit😂😂