Bretagne uit, Normandië in.
20 september 2025 - Honfleur, Frankrijk
Vandaag dus de eerste etappe richting huis. Er is op zaterdag weinig vrachtverkeer op de weg, maar druk is het wel en vooral onrustig. Op verschillende trajecten zijn ze met de weg bezig waardoor alle verkeer op twee rijbanen moet. Vooral daar waar dat moet gebeuren loopt de boel vast. Volgens de navigatie kunnen we om half één in Honfleur zijn, maar het wordt uiteindelijk een uur later. Vier uur gedaan over 245 kilometer. Als we Honfleur binnenrijden gaan we eerst naar de Lidl om weer levensmiddelen in te slaan voor de komende dagen. Het is kwart voor twee als we het grote camperterrein oprijden. Het staat al behoorlijk vol.
Ver naar achteren vinden we nog een plek met stroom. We staan aan de kant van het water. Meestal staan we aan de andere kant, maar daar is geen stroompunt meer vrij. We eten de gekochte broodjes en Geert Jan gaat even rusten. Ik lees de krant.
Ondertussen komen er nog veel meer campers het terrein oprijden en het terrein staat uiteindelijk helemaal vol. 240 campers staan er dan voor vijftien euro per dag.
Aan de overkant van de weg staan zeker nog zo’n vijftig à zestig campers. Deze plek is denk ik wat goedkoper omdat er geen stroom is. Alles samen zijn dat behoorlijke inkomsten voor de stad. Zo kun je een historische stad wel in stand houden. Tussen alle meest witte campers staat ook vandaag weer een camper van de buitencategorie.
Het is broeierig warm in Honfleur. In de camper is het meer dan dertig graden, maar om vijf uur begint het te regenen. We hebben de energie niet om nog een wandeling naar de stad te maken. De draaimolen moet het maar even zonder ons doen. Het reuzenrad is al ontmanteld.