Wolf gespot?

22 september 2025 - Oudenbosch, Nederland

Vanmorgen zijn we al vroeg op. Geert Jan heeft wel goed geslapen, maar ik niet. Het waaide de hele nacht hard. De camper schudde heen en weer en de hoes die over de fietsen zit  klapperde voortdurend. Verder regende het af en toe hevig en ook dat maakt lawaai. Wij wonen en hebben ook altijd gewoond op plekken waar het ‘s nachts rustig is en kennelijk ga je daar aan wennen. Als het buiten rumoerig is kan ik niet goed in slaap komen en als ik slaap is het erg licht en onrustig. De komende nacht doen we de hoes van de fietsen af, dat scheelt al een boel herrie en misschien gaat de wind vannacht wel liggen.

We vertrekken om negen uur uit Calais en we nemen de route door de Westerschelde tunnel dus niet over Antwerpen en Gent. Dit is ons de vorige keer goed bevallen. Het is iets langer, maar het scheelt de stress van de drukke grote steden. De reis gaat vandaag naar de mooie camperplek vlakbij Oudenbosch, Het oude Bossche veld. We hebben er al eens eerder gestaan dit jaar. Mooie ruime plekken met een grasveldje. Een nieuw toiletgebouw en een plek om de afwas te doen. Om half één rijden we het terrein op en er staan drie andere campers dus plaats genoeg.

1000032829

In de middag maken we een fietstochtje in de omgeving. Op een veld vlakbij staan schattige Alpaca’s, er is ook een kleintje bij. Ik maak een paar foto’s.

10000328271000032828

Als we verder fietsen zien we op een pad langs het spoor een hond lopen. Vreemd want er is verder niemand te zien. We realiseren ons later dat het wel een wolf zou kunnen zijn. Hij lijkt er tenminste wel op. Helaas geen foto gemaakt, niet aan gedacht. Als ik google op wolven in Brabant lees ik dat ze hier wel voorkomen, maar in de omgeving van Oudenbosch is er nog geen wolf gespot. Toch maar even opgezocht wat te doen bij een ontmoeting met een wolf.

We zitten hier vlakbij de plek waar we op de heenreis hebben gestaan en ons fietstochtje brengt ons langs de vorige plek Molecaten Park Hoeven. De fietstocht gaat ook door de plaats Oudenbosch en vlak langs de bijzondere basiliek. We gaan niet naar binnen want we zijn er al een paar keer geweest. Beslist de moeite waard om te bekijken. Het is best mooi weer, maar wel fris. Morgen reizen we verder naar het noorden.